Kā radās ideja #LabsTrends

2020.gada pavasarī, kad Covid 19 pirmais vilnis pārņēma Latviju un visvairāk apdraudēja tieši vecākā gada gājuma iedzīvotājus, es nolēmu palīdzēt šiem cilvēkiem apgādājot tos, šajā grūtajā laikā, ar pārtiku, jo veikalus apmeklēt šai personu grupai bija bīstami un dažiem zemo ienākumu dēļ arī dažkārt neiespējami. Uzsākot šo iniciatīvu pārliecinājos, ka tas tik tiešām ir nepieciešams un tas palīdz cilvēkiem izdzīvot. Lai palīdzētu pēc iespējas lielākai daļai cilvēku, sapratu, ka šajā aktivitātē ir jāiesaista arī pārējā sabiedrība. Tāpēc sāku savus “labos darbus” filmēt un translēt savā Facebook lapā LabsTrends, bet lai iniciatīvā piesaistītu vēl plašāku auditoriju izveidoju sadarbību ar satura veidotāju (vlogeru), kuram ir viens no lielākajiem sekotāju skaitiem Latvijā biedrību “Edart TV”, kas arī savos kanālos piekrita atspoguļot #LabsTrends aktivitātes. Bija nepieciešams arī finansējums, lai iegādātos pārtiku, īrētu auto, iegādātos degvielu. Aktivitāte tika finansēta no peļņas ko guvu filmējot un montējot video, bet papildus #LabsTrends izveidoju arī mājas lapu, kurā tirgoju krekliņus un par iegūtajiem līdzekļiem turpināju apbraukāt Latviju, atbalstot ar pārtiku pensionārus, slimos un trūcīgos iedzīvotājus. Pateicoties tam, ka #LabsTrends iniciatīva tika publicēta divos kanālos (LabsTrends un Edart TV), tajā aktīvi sāka iesaistīties arī sabiedrība – vairāk kā 100 privātpersonas un 15 uzņēmumi deva savu ieguldījumu, lai palīdzētu gan trūcīgajiem, gan pensionāriem.

Tad kad saņēmu vēstuli no Eiropas Parlamenta biroja Latvijā1, pārliecinājos, ka esmu uzsācis darbu, kas tik tiešām ir nepieciešams un sniedz būtisku sociālo ieguldījumu Latvijai – tiek veidota empātiska un izpalīdzīga sabiedrība. Tāpēc pieņemu lēmumu turpināt iniciatīvu #LabsTrends, bet paplašinot tās ietekmi un nozīmi. Sabiedrība cilvēkiem var palīdzēt ne tikai ar pārtiku, bet arī ar cita veida materiālo vai nemateriālo atbalstu. Ļoti daudzi cilvēki Latvijā ir vientuļi, kuriem pietiktu tikai ar sarunām, vai ir personas, kurām ir nepieciešams, lai tām palīdz aiziet uz poliklīniku vai vienkārši aizvest uz mazdārziņu vai īsu pastaigu pa parku. Ir tik daudz veidi kā mēs varam palīdzēt tiem kuri ir vientuļi, aizmirsti, maznodrošināti vai ar pārvietošanās problēmām. Labs Trends mērķis ir parādīt veidus un iespējas kā to izdarīt. Ar praktisku piemēru aicināt sabiedrību ievērot cilvēkus, būt aktīviem atbalstot un nekļūt par tiem, kas rada sociālo atstumtību.

Lai to paveiktu nodibināju uzņēmumu SIA “Labs Trends”, kas veicot savu uzņēmējdarbību popularizēs un turpinās iesākto iniciatīvu #LabsTrends, veidojot empātisku sabiedrību, kas iesaistās un neatstumj.

SIA “Labs Trends” mērķis ir informēt sabiedrību par sociālām un cita veida problēmām, kas skar sabiedrību kopumā un katru indivīdu atsevišķi, problēmas dažādos veidos atspoguļojot interneta vidē. Kā arī veidot empātisku un izpalīdzīgu sabiedrību, kas iesaistās, lai palīdzētu līdzcilvēkiem ne tikai materiālā, bet arī nemateriālā veidā.

Lai sasniegtu izvirzītos mērķus mēs sev izvirzam sekojošus uzdevumus:
• Rādīt “labo darbu” piemērus, kas parāda kādā veidā mēs (sabiedrība) varam palīdzēt un iesaistīties. Turpmāk uzņēmums veidos dažāda virziena iniciatīvas, kuras parādīs kā palīdzēt vairākos veidos – apciemošana, palīdzība organizatoriskos jautājumos (salabot galdu, pārnest televizoru, iznest miskasti, aizvest uz poliklīniku u.c.), palīdzība ar pārtiku vai medikamentiem, utt.
• Lai sabiedrība iesaistītos, tai ir jāredz rezultāts. Rādīsim cik ļoti vientuļiem, mazturīgiem cilvēkiem katra no iniciatīvām ir nepieciešama un ka tas tik tiešām padara viņu dienu, ikdienu un dzīvi labāku.

Aicinām visus Latvijas iedzīvotājus būt atsaucīgiem un empātiskiem un palīdzēt saviem līdzcilvēkiem – ja ne materiāli, tad morāli.